Kontakta oss

08 - 420 05 415

Hjärtstartare

Med en hjärtstartare, som används direkt efter att ett hjärtstopp har inträffat, så ökar chanserna avsevärt att få igång personens hjärta igen. Det tar ofta lång tid för räddningspersonal att ta sig till platsen och det är under de första minuterna som vi har störst chans att rädda personens liv. Därför är det en självklarhet att varje företag eller bostadsrättsförening borde ha en hjärtstartare på väggen.

Samaritan PAD 500P

SAM 500P innehåller den senaste tekniken på marknaden med ett HLR-stöd som saknar jämförelse. Med en unik patenterad teknik kommer hjärtstartaren ge instruktioner under pågående hjärt-lungräddning som ökar överlevnaden.

En korrekt utförd hjärt-lungräddning med djupa hjärtkompressioner i rätt takt ökar överlevnaden för en person med plötsligt hjärtstopp.

SAM 500Ps unika patenterade HLR- stöd fokuserar på att ge audiovisuella instruktioner så att rätt takt och kompressionsdjup uppnås för varje enskild person. HLR-stödet mäter effekten av utförda hjärtkompressioner och kommer därför att ge instruktioner såsom "Komprimera hårdare", "Komprimera fortare" eller "Komprimera långsammare".
Om optimal hjärt-lungräddning utförs för den specifika personen så ges kommentaren ”bra hjärtkompressioner”. Tekniken reagerar även i fall onödiga avbrott görs i hjärt-lungräddningen och kommer då att ge uppmaningen "Starta hjärt-lungräddning".
Till skillnad från andra hjärtstartare på marknaden analyserar SAM 500P både kompressionernas effekt och frekvens via de "vanliga" elektrodplattorna. Inga extra tillbehör krävs, vilket gör hjärtstartaren extremt lättanvänd för lekmän.

EGENSKAPER

Elektroder
SAM 500P använder elektroder som till skillnad från andra är tillverkade med silverlegering. Överledningen mellan elektrodplattan och hjärtstartaren är viktig för korrekt insamlande av data. Silver leder data och reducerar störningar på ett överlägset sätt än traditionella elektrodplattor baserat på aluminiumlegering.

Alltid redo
En statusindikator blinkar för att visa att hjärtstartaren fungerar och är redo att användas. Automatiskt självtest utförs varje vecka.

Bärbar och lätt
SAM 500P är tillverkad med moderna komponenter, väger endast 1 kg och är betydligt mindre än andra hjärtstartare

Två komponenter, ett utgångsdatum
SAM 500P enda underhålls komponenter, batteri och elektroder, är kombinerat i en kassett så kallat Pad-Pak™. Den unika kombinationen gör att endast ett utgångsdatum behöver kontrolleras. Kombinationen med batteri och elektroder är den säkraste lösningen på marknaden.

Tålig
SAM 500P är stöt- och vibrationstålig och har IPklass 56, vilket är branschens högsta klassificering avseende dammoch fukttålighet. Hjärtstartaren har en fabriksgaranti på 8 år.

Låg driftskostnad
Med en standby-tid på minst 4,5 år från tillverkningsdatum är lösningen med Pad-Pak™ betydligt kostnadseffektivare jämfört med hjärtstartare med separata batteri och elektrodplattor

Längsta garantin
SAM 500P har den längsta garantitiden i världen. HeartSine Technologies är en av världens största tillverkare och tillverkar hjärtstartare med hög kvalitet och pålitlighet. SAM 500P är en hjärtstartare tillverkad inom EU med Europeiska komponenter

Avancerad teknologi
SAM 500P använder sig av patenterad elektrodteknologi, avancerad och stabil mjukvara och patenterad SCOPE™ - bifasisk teknologi (en bifasisk stöt är en elektrisk ström som leds genom hjärtat först i ena riktningen och sedan i den andra) för att analysera hjärtrytmen och rekommendera elchock vid behov.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

MED PAD-PAK MONTERAT

ENERGI

Mått:  20 cm x 18.4 cm x 4.8 cm

Vikt:  1.1 kg

Vågform:  SCOPE™ (Self Compensating Output Pulse Envelope) bifasisk eskalerande vågform som kompenserar och anpassar energi, dosering och stötomfång.

Vuxen:  1:a stöt: 150 J
              2:a stöt: 150 J
              3:e stöt: 200 J

Barn:     1:a stöt: 50 J
              2:a stöt: 50 J
              3:e stöt: 50 J

PATIENTANALYSSYSTEM

UPPLADDNINGSTID

Metod:  Utvärderar patientens EKG, signalkvalitet, elektrodkontakt och patientens impedans för bedömning om defibrillering är nödvändig.

Krav/specifikationer:  Uppfyller ISO 60601-2-4

Nytt batteri:  Normalt 150 J på < 8 sekunder, 200 J på < 12 sekunder

Efter 6 urladdningar:  Normalt 150 J på < 8 sekunder, 200 J på < 12 sekunder

DRIFTMILJÖ

INCIDENTDOKUMENTATION

Drift-/ Standbytemperatur:  0° C till 50° C

Tillfällig transporttemperatur:  -10° till +50° C i upp till två dagar. Om enheten förvarats i temperaturer under 0° C bör den förvaras i normal drift-/standbytemperatur under minst 24 timmar före användning.

Relativ luftfuktighet:  5 % till 95 % (ickekondenserande)

Vattentäthet:  IEC 60529/EN 60529 IP56

Höjd:  0 - 4 575 meter

Stöttålighet:  MIL STD 810F metod 516,5, procedur I (40G)

Vibration:  MIL STD 810F metod 514,5+ Kategori 4 lastbilstransport (motorväg USA) Kategori 7 flygplan (Jet 737 & allmänluftfart)

Elektromagnetisk strålning:  EN 60601-1-2

Utstrålning:  EN55011

Elektrostatisk urladdning, RF-immunitet:  EN61000-4-3 80MHZ-2.5GHZ (10 V/m)

Immunitet mot magnetfält:  EN61000-4-8 (3 A/m)

Flygplan:  RTCA/DO-160F, sektion 21 (kategori M)

Falltest:  1 meter

Typ:  Internminne

Minneskapacitet:  90 minuters EKG (komplett redovisning) och dokumentation av incident

Granskning:  Anpassad USB-kabel kopplad till PC och SaverEvo, Windowsbaserad programvara

INGÅENDE MATERIAL

Samaritan® PAD 350P:  ABS, Santoprene. Kretskort med elektronikkomponenter.

Hölje:  ABS-elektroder: hydrogel, silver, aluminium, polyester

Pad-Pak – elektrod- och batterikassett Vuxen (Pad-Pak-03), Barn (Pad-Pak-04)

Standbytid:  Minst 4 år

Vikt:  0.2 kg

Mått:  10 cm x 13.3 cm x 2.4 cm

Batterityp:  Lithiummangandioxid (LiMnO2)

Kapacitet:  >60 stötar på 200 J 18 V, 15 Amp-timmar

Elektroder:  HeartSine samaritan® engångselektroder levereras med varje hjärtstartare

Elektrodplacering:  Vuxen: Anteriort/lateralt Barn: Anteriort/postalt

Aktiv gelyta:  100 cm 2

Längd elektrodkabel:  1 meter